Regionalny Szpital w Kołobrzegu

30.01.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt 50g (A: 3)
  • Chleb zwykły  2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 200ml

OBIAD

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, 

    ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)

  • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
  • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
  • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
  •  

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2285,6kcal
  • Białko ogółem: 95,5g
  • Tłuszcz ogółem: 54,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,8g
  • Węglowodany ogółem: 376,6g
  • Cukry: 60,3g
  • Błonnik pokarmowy: 30,2g
  • Sód: 1715,8g mg
  • Sól: 4,29g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-01-31 07:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:09przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-01-31 07:52przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:400

Rejestr zmian

  • [2024-01-31 07:52:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-01-31 07:40:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści