|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok pomarańczowy 1szt 200ml
|
|
OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, cebula ,koper, jajko, mąka pszenna, bułka pszenna śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
- Sałatka z buraczków i cebuli z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
- Polędwica bostońska drobiowa 30g (A;1,3,6,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2013kcal
- Białko ogółem:78 g
- Tłuszcz ogółem: 66g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
- Węglowodany ogółem: 306g
- Cukry: 54g
- Błonnik pokarmowy: 33g
- Sód:1532mg
- Sól: 3,83g
|