Regionalny Szpital w Kołobrzegu

29.12.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 50g-1szt
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g                                               
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa krupnik jaglany (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka)  250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie   15g
  • Ogórek kiszony w plastrach 70g                                       
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2299kcal
  • Białko ogółem: 88g
  • Tłuszcz ogółem: 74g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 348g
  • Cukry: 67g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1967mg
  • Sól: 4,92g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-27 06:56przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:28przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-29 14:27przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:562

Rejestr zmian

  • [2023-12-29 14:27:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-29 09:55:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-27 06:56:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści