Regionalny Szpital w Kołobrzegu

28.12.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3, 6,7, 9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
  • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: 1, 9)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g                                               
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2444kcal
  • Białko ogółem: 100g
  • Tłuszcz ogółem: 83g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26g
  • Węglowodany ogółem: 348g
  • Cukry: 84g
  • Błonnik pokarmowy: 30g
  • Sód: 1948mg
  • Sól: 4,87g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-27 06:56przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:54przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-29 09:51przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2168

Rejestr zmian

  • [2023-12-29 09:51:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-28 07:05:54]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-27 06:56:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści