Regionalny Szpital w Kołobrzegu

26.12.2023 - Wtorek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 350ml (A: 1,7)
  • Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)  200g (A: 3,9,10)                                            
  • Sałata 10g
  • Ciasto z owocami (mąka pszenna, jajko, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śliwka) 60g (A: 1,3,7,8,11)
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa 200g  (A: 1,7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pieczeń z karkówki w sosie własnym (karkówka bez kości, mąka pszenna, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,6,7,9,10,11,13)
  • Surówka z kapusty białej(kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2452kcal
  • Białko ogółem: 96g
  • Tłuszcz ogółem: 94g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
  • Węglowodany ogółem: 336g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 36g
  • Sód: 1936mg
  • Sól: 4,84g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-21 07:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:15przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-21 07:58przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:947

Rejestr zmian

  • [2023-12-21 07:58:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści