Regionalny Szpital w Kołobrzegu

25.12.2023 - Poniedziałek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 350ml (A: 7)
  • Kiełbasa biała 100g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ćwikła z chrzanem 15g
  • Mandarynka 1szt 100g                                              
  • Sałata 10g
  • Strucel z makiem (mąka pszenna, mak niebieski, jajko, drożdże, cukier, sól ) 60g (A: 1,7,21)
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny      1szt 150g   (A: 7)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone w ziołach (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
  • Marchew oprószana ( marchew, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g (A:1,7)                                                                                    
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka konserwowa wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2329kcal
  • Białko ogółem: 109g
  • Tłuszcz ogółem: 73g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 339g
  • Cukry: 66g
  • Błonnik pokarmowy: 36g
  • Sód: 1901mg
  • Sól: 4,75g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-21 07:58przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:12przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-21 07:58przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:446

Rejestr zmian

  • [2023-12-21 07:58:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści