Regionalny Szpital w Kołobrzegu

12.12.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku    300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Szynka drobiowa 50g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt 150ml  (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:6,7,9,10)
  • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka z kalarepy, marchewki i jabłka ze śmietaną 150g (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor 70g                                       
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2256kcal
  • Białko ogółem: 89g
  • Tłuszcz ogółem: 79g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 326g
  • Cukry: 51g
  • Błonnik pokarmowy: 36g
  • Sód: 1759mg
  • Sól: 4,4g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-12 07:12przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:07przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-13 07:06przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:433

Rejestr zmian

  • [2023-12-13 07:06:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-12 07:12:10]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści