|
I ŚNIADANIE
- Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Pomidor 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa zielona, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Zraz mielony wieprzowo –drobiowy duszony w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso z kurczaka, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
-
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A:4)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2120kcal
- Białko ogółem: 88g
- Tłuszcz ogółem: 72g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:21 g
- Węglowodany ogółem: 305g
- Cukry: 59g
- Błonnik pokarmowy : 30g
- Sód: 1938mg
- Sól: 4,85g
|