Regionalny Szpital w Kołobrzegu

10.12.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka 70g                                               
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt 150g   (A: 7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka pieczarki, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sałata lodowa z marchewką , koperkiem i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2019kcal
  • Białko ogółem:93 g
  • Tłuszcz ogółem: 67g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
  • Węglowodany ogółem: 282g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 26g
  • Sód: 1886mg
  • Sól: 4,72g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-10 21:41przez:
Opublikowano:0000-00-00 21:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-10 21:41przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:8788

Rejestr zmian

  • [2023-12-10 21:41:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści