Regionalny Szpital w Kołobrzegu

08.12.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)               
  • Jajko gotowane 50g-1szt(A: 3)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)
  •  

OBIAD

  • Zupa ryżowa (porcje rosołowe, włoszczyzna, ryż, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 9)
  • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz )  100g (A: 1,3,4)
  • Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g  
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pasztet Jana 60g (A:1,6,9,10)
  • Ogórek kiszony 70g                                          
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2174kcal
  • Białko ogółem: 84g
  • Tłuszcz ogółem: 73g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 322g
  • Cukry: 67g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1975mg
  • Sól: 4,94g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-08 07:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-08 14:45przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:992

Rejestr zmian

  • [2023-12-08 14:45:06]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-08 07:38:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści