Regionalny Szpital w Kołobrzegu

06.12.2023 - Środa

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 80g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g  (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g  (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: 7)

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 

    100g/100ml (A: 1,3,7)

  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka królewiecka drobiowa 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2042kcal
  • Białko ogółem: 88g
  • Tłuszcz ogółem: 48g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
  • Węglowodany ogółem: 339g
  • Cukry: 59g
  • Błonnik pokarmowy: 32g
  • Sód: 1872mg
  • Sól: 4,68g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-06 10:16przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:36przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-06 10:15przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:813

Rejestr zmian

  • [2023-12-06 10:15:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści