Regionalny Szpital w Kołobrzegu

28.11.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml(A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 200ml

OBIAD

  • Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami ( kości wieprzowe, włoszczyzna, buraki, fasola, kapusta biała, ziemniaki, śmietanka, czosnek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
  • Surówka z selera i jabłka(seler, jabłko, śmietana) 100g (A: 7,9)
  • Pomarańcza 50g
  • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)  
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, ogórki kiszone, cebula, pieprz) 80g (A: 4)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2276 kcal
  • Białko ogółem: 103g
  • Tłuszcz ogółem: 57g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Węglowodany ogółem: 365g
  • Cukry: 58 g
  • Błonnik pokarmowy: 34 g
  • Sód: 1917 mg
  • Sól: 4,79g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-29 07:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:28przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-29 07:38przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:557

Rejestr zmian

  • [2023-11-29 07:38:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści