 |
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
- Serek fromage 40g (A: 7)
- Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny z bananem 200g (A: 7)
|
 |
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
- Gołąbek gotowany w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2192kcal
- Białko ogółem: 104g
- Tłuszcz ogółem: 57g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 19g
- Węglowodany ogółem: 346g
- Cukry: 68g
- Błonnik pokarmowy: 37g
- Sód: 1800mg
- Sól: 4,50g
|