Regionalny Szpital w Kołobrzegu

16.11.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g  (A;7)  
  • Szynka słoneczna drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak (porcje rosołowe, włoszczyzna, kapusta świeża, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Gulasz mięsny wieprzowy (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, cebula, majeranek, słodka papryka, olej rzepakowy sól, pieprz200g) (A:1,3,6,7,9,10)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A:1)
  • Sałatka z buraczków (buraczki, cebula ,olej rzepakowy, sól, pieprz)150g (A:7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy z jagnięciną  60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2606kcal
  • Białko ogółem: 98g
  • Tłuszcz ogółem: 93g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29g
  • Węglowodany ogółem: 375g
  • Cukry: 96g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1910mg
  • Sól: 4,77g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-16 14:52przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:54przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-16 14:51przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:529

Rejestr zmian

  • [2023-11-16 14:51:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści