|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
- Pasta z twarogu ze szczypiorkiem (twaróg, mleko, szczypior, sól ,pieprz) 80g(A: 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomarańcza plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny -1szt 150g (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa wiejska (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała,ziemniaki, mąka pszenna, jajko, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,7,9)
- Gołąbek leniwy duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: 1,3,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sałata lodowa z ogórkiem i rzodkiewką i olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka królewiecka drobiowa 60g (A;1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek, śmietana/ 70g
- Sałata 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml(A;1,7)
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2081 kcal
- Białko ogółem: 85g
- Tłuszcz ogółem: 52g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
- Węglowodany ogółem: 340 g
- Cukry: 61g
- Błonnik pokarmowy: 29g
- Sód: 2012mg
- Sól: 5,03g
|