Regionalny Szpital w Kołobrzegu

13.11.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)                
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)   100g (A: 3,9,10)
  • Szynka pomorska drobiowa     40g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka – 1szt  150g

OBIAD

  • Zupa brokułowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Klopsiki drobiowo-wieprzowe w sosie dyniowym(pierś z kurczaka, łopatka wieprzowa, dynia, mąka pszenna, bułka pszenna, śmietanka, jajko, sól ,pieprz) -2szt 100g/100ml (A: 1,3)
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka meksykańska (kapusta biała, marchew, por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy) 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A:7)
  • Blok drobiowy 20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2217kcal
  • Białko ogółem: 81g
  • Tłuszcz ogółem: 71g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 345g
  • Cukry: 49g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 2149m Sól:
  • Sól: 5,37g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-13 06:57przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:08przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-13 13:07przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:567

Rejestr zmian

  • [2023-11-13 13:07:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-11-13 06:57:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści