Regionalny Szpital w Kołobrzegu

10.11.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku            300ml (A: 1,7)
  • Serek fromage           40g (A: 7)
  • Szynka gerwazego drobiowa            20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                                  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt               25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie                      15g  
  • Papryka paski                                         70g
  • Sałata                 10g
  • Herbata czarna z cukrem               250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)

OBIAD

  • Krupnik jaglany (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Śledź w śmietanie (matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                                    50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt                 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g
  • Ogórek kiszony                             70g
  • Sałata                   10g
  • Herbata czarna z cukrem                    250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1934kcal
  • Białko ogółem: 77g
  • Tłuszcz ogółem: 46g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 334g
  • Cukry: 53g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1877mg
  • Sól: 4,69g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-07 07:49przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:10przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-10 14:05przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:5247

Rejestr zmian

  • [2023-11-10 14:05:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści