|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku 300ml(mleko, mąka pszenna, jajko (A: 1,3,7)
- Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40g/5g (A;7)
- Blok drobiowy 20g (A: 1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 200ml (A:7)
|
|
OBIAD
- Zupa brokułowa z makaronem ( porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuły, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1, 7,9)
- Sznycel mielony z dorsza z ziołami -smażony (filet z dorsza, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól ,pieprz, nać pietruszki) 100g (A:1,3,4)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z marchwi i chrzanu (marchew ,chrzan, śmietana) 150g (A:7)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z soczewicy ( soczewica czerwona, cebula, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Biała rzodkiew z koperkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2084kcal
- Białko ogółem: 92g
- Tłuszcz ogółem: 59g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
- Węglowodany ogółem: 328g
- Cukry: 64g
- Błonnik pokarmowy: 38g
- Sód: 1565mg
|