Regionalny Szpital w Kołobrzegu

02.11.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Blok drobiowy                             30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa(ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Sałata    10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem 200ml (kisiel, jabłka, cukier)  (A: 1)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, makaron, pieczarki, śmietanka , nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml  (A: 1,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 60g (A:1,3, 6, 9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski                    70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)
  •  

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2129cal
  • Białko ogółem: 85g
  • Tłuszcz ogółem: 56g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
  • Węglowodany ogółem: 356g
  • Cukry: 56g
  • Błonnik pokarmowy: 42g
  • Sód: 2085mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:30przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:31przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-02 14:30przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:573

Rejestr zmian

  • [2023-11-02 14:30:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-27 11:30:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści