|
I ŚNIADANIE
- Makaron muszelka na mleku 300ml (A: 1,7)
- Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Ser fromage 40g (A: 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa jarzynowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Zraz mielony duszony w sosie własnym( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna , cebula, sól, pieprz) -100g/150g (A:1,3)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A:1)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej( makrela wędzona, ogórek kiszony, cebula, pieprz) 80g (A:4)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2057kcal
- Białko ogółem: 79g
- Tłuszcz ogółem: 68g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
- Węglowodany ogółem:309g
- Cukry: 60g
- Błonnik pokarmowy:32g
- Sód: 1659mg
|