Regionalny Szpital w Kołobrzegu

30.10.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka pomorska drobiowa 30g  (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ser fromage 40g  (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt                      50g  (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt    25g  (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry                        70g
  • Sałata    10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, fasolka szparagowa, kalafior, brokuł, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Zraz mielony duszony w sosie własnym( łopatka wieprzowa, jajko, bułka pszenna , cebula, sól, pieprz) -100g/150g (A:1,3)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A:1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej( makrela wędzona, ogórek kiszony, cebula, pieprz) 80g (A:4)
  • Chleb zwykły 2szt                     50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski                         70g
  • Sałata   10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2057kcal
  • Białko ogółem: 79g
  • Tłuszcz ogółem: 68g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem:309g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy:32g
  • Sód: 1659mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-27 11:12przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:15przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-30 13:14przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1851

Rejestr zmian

  • [2023-10-30 13:14:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-27 11:11:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści