Regionalny Szpital w Kołobrzegu

26.10.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g
  • Szynka biała drobiowa 20g (A: 1,3,,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt            50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry     70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa brokułowa z ziemniakami(porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuł, ziemniaki śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z kabaczkiem i ziołami (pierś z kurczaka , kabaczek, oregano, bazylia, nać pietruszki, sól , pieprz) -100g
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A;1)
  • Sałatka z buraczków z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo wieprzowy 60g (A:1 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt             50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2341kcal
  • Białko ogółem:101g
  • Tłuszcz ogółem: 70g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:23g
  • Węglowodany ogółem:355g
  • Cukry:95 g
  • Błonnik pokarmowy:33g
  • Sód:1859mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 14:00przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:05przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-26 14:04przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1369

Rejestr zmian

  • [2023-10-26 14:04:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:24:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:00:40]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści