|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
- Galaretka drobiowa (kurczak, włoszczyzna, sól, pieprz, żelatyna) 150g (A:9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy(jogurt naturalny, cukier, truskawki) 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Gulasz mięsny wieprzowy(łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz, przyprawa do mięsa) 100g /150ml (A: 1,3,6,7,9,10)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A; 1)
- Surówka z rzepy, marchwi i jabłka (czarna rzepa marchewka, jabłko, śmietana)150g (A: ,7)
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z makreli wędzonej( makrela wędzona, ogórki konserwowe, cebula ) 80g (A: 4,)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2335kcal
- Białko ogółem: 104g
- Tłuszcz ogółem: 92g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 28g
- Węglowodany ogółem: 304g
- Cukry:51 g
- Błonnik pokarmowy:36g
- Sód:1626mg
|