Regionalny Szpital w Kołobrzegu

23.10.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku 300ml (A:1,3, 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 40g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa(ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt                50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Śliwka 150g

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, makaron, pieczarki, śmietanka , nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Klopsiki drobiowo-wieprzowe gotowane w sosie pomidorowym(pierś z kurczaka,
  • łopatka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, bułka pszenna,  śmietanka, jajko, sól , pieprz) 110g  (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka meksykańska z olejem rzepakowym (kapusta biała, marchew ,por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy 150g

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Blok drobiowy 20g (A:1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt         50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2130kcal
  • Białko ogółem:82g
  • Tłuszcz ogółem: 69g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:20g
  • Węglowodany ogółem:325g
  • Cukry: 50g
  • Błonnik pokarmowy:36g
  • Sód:2175mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-18 14:00przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:01przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-24 12:42przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:675

Rejestr zmian

  • [2023-10-24 12:42:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 14:19:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-18 13:59:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści