Regionalny Szpital w Kołobrzegu

13.10.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A: 7)
  • Szynka pomorska drobiowa 40g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Sałatka jarzynowa(ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń 200ml (mleko, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, cukier)  (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Krupnik jęczmienny z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, kasza jęczmienna nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
  • Filet z dorsza smażony (dorsz, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej z natką pietruszki i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli z warzywami( fasola, włoszczyzna, cebula) 80g (A: 9)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2208,6kcal
  • Białko ogółem:89,1g
  • Tłuszcz ogółem: 63,4g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:13,9g
  • Węglowodany ogółem:353,9g
  • Cukry: 73g
  • Błonnik pokarmowy:38,6g
  • Sód:1997,6mg

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-13 13:49przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1416

Rejestr zmian

  • [2023-10-13 13:49:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-10-10 10:37:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści