|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
- Twaróg w kawałku 40g (A: 7)
- Szynka pomorska drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Papryka paski 50g
- Rzodkiewka tarta 20g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jogurt naturalny z bananem 200ml (A: 7)
|
|
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,7,9)
- Gołąbek z ryżem i mięsem wieprzowym- gotowany, w sosie pomidorowym (kapusta, ryż, łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Galaretka drobiowa( kurczak, włoszczyzna, groszek zielony, żelatyna, nać pietruszki) 150g (A: 9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2251,3kcal
- Białko ogółem:106,2g
- Tłuszcz ogółem: 64g
- Nasycone kwasy tłuszczowe:22g
- Węglowodany ogółem:343,4g
- Cukry: 73,7g
- Błonnik pokarmowy:35,6g
- Sód: 2335,8mg
|