Regionalny Szpital w Kołobrzegu

10.10.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Szynka wieprzowa gotowana 30g (A: 1,3,6,7,9)
  • Ser żółty 20g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami (porcje rosołowe, włoszczyzna, szpinak, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z dynią i ziołami( pierś z kurczaka, dynia, nać pietruszki, bazylia, sól, pieprz, olej rzepakowy) -100g/50g
  • Ryż na sypko 200g
  • Surówka meksykańska( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem( jajko, majonez, sól, pieprz) 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Pomidor plastry 70g  
  • Sałata 10g

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2372,1kcal
  • Białko ogółem: 101,4g
  • Tłuszcz ogółem: 82,1g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:24,3g
  • Węglowodany ogółem:334,9g
  • Cukry: 73,6g
  • Błonnik pokarmowy:32,2g
  • Sód: 2106,3mg

 

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-10-10 10:19przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-10-10 10:15przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1213

Rejestr zmian

  • [2023-10-10 10:15:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści