Opinie o nas

97. Pacjentka Barbara L., Kołobrzeg 25.09.2017

Serdecznie dziękuję zespołowi Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii za dwukrotne, skuteczne i trafne decyzje dotyczące ratowania życia mojego Taty. Szpital w Oddziale Anestezjologii i Intensywnej Terapii i Neurologii jest bardzo dobrze wyposażony, a personel pielęgniarski pełen życzliwości. Dziękuję ordynatorowi Neurologii Pawłowi Makszewskiemu.

96. Pacjentka Stefania S., Bieruń 25.09.2017

Podziękowania dla personelu lekarskiego Oddziału Neurologicznego, Pana Ordynatora Pawła Makszewskiego oraz Pani Doktor Beaty Wymysłowskiej-Jachowskiej za wspaniałą i profesjonalną opiekę lekarską. Składam również podziękowania dla wspaniałego personelu pielęgniarskiego oraz pań salowych i innych pracowników oddziałów oraz pań kucharek za smaczne posiłki „jak u mamy”.

95. Podziękowanie za organizację zbiórki krwi


94. Podziękowanie za wsparcie akcji Motoserce 2017

 

93. Podziękowanie za wsparcie w przygotowaniu „Dnia Kobiet Raz Jeszcze”.

92. Pacjentka Emilia S.  – Sianów, 04.10.2016 r.

Pragnę podziękować Panu Ordynatorowi dr n. med. Rafałowi Świderskiemu oraz Pani Położnej Bożenie Czarneckiej za profesjonalne nadzorowanie i koordynację całego zespołu medycznego, dzięki któremu szczęśliwie przyszło na świat moje pierwsze dziecko. Wielkie wyrazy uznania chciałabym złożyć Paniom Położnym, Pielęgniarkom za okazanie otwartości, zrozumienia i troskliwości w codziennym pielęgnowaniu. Dzięki profesjonalnej opiece i radom udzielonym przez lekarzy, położne i pielęgniarki mogę obecnie w pełni cieszyć się zdrowiem własnym i dziecka. Życzę całemu personelowi medycznemu Oddziału Ginekologiczno- Położniczego w Kołobrzegu wszystkiego dobrego i pomyślności w dalszej pracy.

91. Pacjentka Agnieszka, Świdwin – 04.09.2016 r.

Serdeczne podziękowanie dla całego zespołu Oddziału Chorób Wewnętrznych. Lekarze, pielęgniarki na najwyższych obrotach, a przy tym z uśmiechem na twarzy i niezwykłym zrozumieniem dla pacjenta. Pozdrawiam i życzę jak największej satysfakcji z wykonywania tak trudnego zawodu.

90. Pacjent Herbert U., Niemcy -07.06.2016 r.

Serdeczne podziękowania dla lekarzy i pielęgniarek za pomoc w trudnych chwilach.

89. Podziękowanie za ufundowanie nagrody dla uczestników XXIV Rejonowych Mistrzostw Pierwszej Pomocy Polskiego Czerwonego Krzyża

Podziękowanie

88. Gratulacje – Pani Anna Mieczkowska Członek Zarządu Województwa Zachodniopomorskiego, 15.04.2016 r.

Opinia

87. Pacjent Franciszek K., Kalisz – 07.04.2016 r.

Szanowny Panie Dyrektorze składam na Pana ręce serdeczne podziękowanie Ordynatorowi Oddziału Kardiologii i całemu personelowi za uratowanie życia i troskliwą opiekę.

Życzę Panu, Panie Dyrektorze więcej takich oddanych lekarzy. Jeszcze raz bardzo dziękuję.

86. Życzenia z okazji Światowego Dnia Zdrowia – Poseł na Sejm lek. Marek Hok, 07.04.2016 r.

Hok

85. Podziękowanie za pośrednictwem portalu e-kg

Podziękowanie

84. Podziękowanie od Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Podziękowanie

83. Pacjentka Klaudia T., mama Mikołaja – 08 lutego 2016 r

Pragniemy wyrazić w imieniu własnym i mojego nowonarodzonego syna Mikołaja serdeczne podziękowania za wzorową opiekę podczas pobytu w Oddziale Położniczym. W szczególności chciałam podziękować Paniom położnym za okazane serce, wyrozumiałość, pełne zaangażowanie, a także profesjonalne podejście do pacjenta.

82. Podziękowanie

Pragniemy bardzo serdecznie podziękować za opiekę, którą otoczono naszą córkę Gabrielę w dniu 15.07.2015 roku w szpitalu w Kołobrzegu.

Serdeczne podziękowania pragniemy skierować do oddziału ratunkowego który przyjechał po nasza córkę i dla oddziału dziecięcego na który w tym dniu udzielono jej niezbędnej pomocy. Dziękujemy za profesjonalna opiekę, badania i konsultacje

Osoby zatrudnione w tym wspaniałym szpitalu zasługują na słowa szczerego uznania, za ich profesjonalizm, empatię oraz chęć pomocy pacjentom.

Liczyła się dla nich tylko pomoc potrzebującemu i uśmiech na twarzy J

Dziękujemy

Anna i Rafał T. – Wielkopolska

81. Agnieszka, mama Wiktora – 03.06.2015 r.

Dziękuję za profesjonalizm, opiekę, badania, konsultacje i wspaniałe nastawienie ludzi którzy pracują w Oddziale Pediatrycznym. Od Pani Ordynator Pediatrii zaczynając przez wszystkich lekarzy, pielęgniarki łącznie z Panem z dyżurki który również potrafi pomóc :) Nie było ważne dla nich wszystkich skąd jesteśmy liczyło się tylko DOBRO DZIECKA!

Mam nadzieję że Państwa praca jest zauważana. Ważne jest to że w Polce są takie szpitale jak Wasz.  

Dziękujemy bardzo
Agnieszka i Wiktor

80. Rejonowy Polski Krzyż w Kołobrzegu– podziękowanie, 20.04.2015 r.

Opinia

79. Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Kołobrzegu– podziękowanie, 27.03.2015 r.

79

78. Witold G.– Gryfice, 20.04.2015 r.

Serdeczne podziękowania wszystkim lekarzom, przemiłym pielęgniarkom na czele z Panią Oddziałową, które wkładają serce w swojej ciężkiej pracy.

Serdecznie dziękuję Pani Ordynator  lek. Marii Leszczyńskiej za serdeczność i profesjonalizm, wysoką kulturę osobistą oraz dyscyplinę w oddziale.

Dziękuję Panu lek. Zdzisławowi Bartolowi i Pani lek. Bogumile Jankowskiej, lekarzom prowadzącym, za wysłuchanie mnie i włożenie serca w moje leczenie. 

77. Agnieszka i Janusz S.– Opole, 02.02.2015 r.

Opinia 77

76. Gazeta Kołobrzeska – podziękowanie, 27.12.2014 r.

Składamy serdeczne podziękowania lekarzom i pielęgniarkom z Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii oraz Bloku Operacyjnego Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu za profesjonalną opiekę medyczną i życzliwość.

Ryszard G. i Maciej G.

75. Pacjent Bartłomiej P., Warszawa

Skan

74. Gazeta Kołobrzeska – Piknik pt. „Morze Zdrowia”

Opinia

73. Pacjentka Joanna C. – 04 września 2014 r.

Szanowny Panie Dyrektorze,

Na Pana ręce składam podziękowania za profesjonalną opiekę w trakcie mojego pobytu na Oddziale Neurologii w sierpniu 2014. Spotkałam się tu z indywidualnym podejściem do pacjenta, gruntowną diagnostyką oraz zostałam otoczona miłą i specjalistyczną opieką.

Szczególne podziękowania należą się Pani doktor Juliannie Góreckiej za jej zaangażowanie, gruntowną wiedzę medyczną oraz za poświęcony pacjentom czas. To dzięki jej i zleconym badaniom diagnostycznym w zarządzanym przez Pana Dyrektora szpitalu można było szybko określić czynniki ryzyka i przyczyny mojej choroby, co w znacznym stopniu pozwala mi optymistycznie podejść do dalszej rehabilitacji oraz dalszego życia już po jej zakończeniu.

Nie mogę też nie wspomnieć o Ordynatorze Oddziału Neurologii Pawle Makszewskim. Kierowany przez niego Odział mogą śmiało Państwo stawiać za wzór wśród innych placówek.

Jednoznacznie stwierdzam więc, bazując na swoich dotychczasowych doświadczeniach, że słowa „Szpital przyjazny pacjentom” są jak najbardziej adekwatne do Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu.

72. Pacjentka Alicja Ł. – Dzierżoniów, 11 sierpnia 2014 r.

Chciałabym serdecznie podziękować całemu personelowi Oddziału Kardiologicznego, a w szczególności lekarzowi prowadzącemu Pani lek. Annie Sroka oraz Z-cy Ordynatora Panu lek. Waldemarowi Frąckowiak za profesjonalną i troskliwą pomoc i opiekę  w czasie mojego pobytu w Regionalnym Szpitalu w Kołobrzegu.   

71. Życzenia z okazji Dnia Służby Zdrowia – Grażyna Anna Sztark Senator Rzeczypospolitej Polskiej i Piotr B. Zientarski Przewodniczący Komisji Ustawodawczej

Gratulacje

70. Życzenia z okazji Dnia Służby Zdrowia – lek. Marek Hok Poseł na Sejm RP

Gratulacje

69. Pacjentka Halina W. – Kołobrzeg, 26.03.2014 r.

Podziękowania dla wspaniałego personelu lekarskiego i pielęgniarskiego Oddziału Neurologicznego Regionalnego Szpitala. 

68. Rada Współpracy Organizacji Kombatanckich i Żołnierzy Wojska Polskiego – Kołobrzeg, 03.02.2014 r.

W imieniu kołobrzeskiego środowiska kombatanckiego składam Szanownej Dyrekcji podziękowania za wprowadzenie w życie ułatwień w dostępie do lekarzy różnych specjalności kombatantom, osobom represjonowanym i żołnierzom Wojska Polskiego.

Ku naszej satysfakcji – to rzeczywiście funkcjonuje!

67. Pacjentka Anna Z. – 03.02.2014 r.

Na ręce Dyrekcji Szpitala w Kołobrzegu pragnę złożyć gorące podziękowanie za troskliwą i profesjonalną opiekę medyczną, życzliwość, ciepłe słowa i nieustający uśmiech.

Szczególnie dla Pana Ordynatora lek. Jacka Golińskiego, Pani lek. Ewy Matuszewskiej, paniom z gabinetu zabiegowego oraz całemu personelowi Oddziału Chirurgii Ogólnej za danie mi szansy na powrót do normalnego funkcjonowania.

66. Pacjentka –  02.01.2014 r.

W dniu 17 grudnia 2013 r. miałam wykonany zabieg w Oddziale Ginekologicznym, z którego jestem bardzo zadowolona i wdzięczna. Jestem skromną emerytką nie mająca tzw. znajomości a jednak czułam się ważną pacjentką a to dzięki troskliwej i profesjonalnej opiece medycznej, życzliwości, ciepłym słowom i nieustającym uśmiechu personelu tego oddziału, który należy stawiać za wzór innym.

Szczególne podziękowania i wyrazy uznania pragnę złożyć Pani dr Agnieszce Pasternak, która przeprowadziła zabieg. Świadomość, że dobry lekarz i dobry człowiek czuwa nad naszym zdrowiem, dodaje sił i pomaga w trudnych chwilach.

Nie umiem inaczej wyrazić mojej wdzięczności dla tak wspaniałego Zespołu kierowanego przez Pana dr n. med. Rafała Świderskiego: DZIĘKUJĘ.

65. Olgierd Geblewicz Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego – Szczecin, grudzień 2013 r.

Życzenia Marszałka

64. pacjent Bogdan S. – Warszawa, 11.12.2013 r.

Serdecznie dziękuję Pani dr Ewie Matuszewskiej za uratowanie życia.
Wspaniały lekarz, wspaniały człowiek, wzór dla wszystkich.

63. Julita Jaśkiewicz Dyrektor NFZ – Szczecin, 09.12.2013 r. 

Opinie

62. Pacjent Marcin K. – Świdwin, 03.12.2013 r.

Chciałbym złożyć serdeczne podziękowania dla całej załogi Oddziału Chirurgii Ogólnej Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu, a w szczególności dla Pana Ordynatora Jacka Golińskiego, zespołu chirurgów oraz Pani gastroenterolog – ludziom o dobrym sercu i złotych rękach, którzy z ogromnym poświęceniem każdego dnia ratują ludzkie życie. Dla Was to jedno z wielu, dla mnie jest to jedyne.

Ogromne podziękowania składam Paniom pielęgniarkom w szczególności z sali pooperacyjnej, gdzie toczyła się walka o moje życie.

Jestem państwu dozgonnie wdzięczny za okazane ciepło, za wspaniałą i fachową opiekę
w czasie mojego całego pobytu w szpitalu.

61. Państwowa Inspekcja Sanitarna – Warszawa, 25.09.2013 r.

60. Pacjentka Marta K. – Zielona Góra, 26.07.2013 r.

W imieniu swoim i męża chciałabym niezmiernie podziękować za opiekę nad naszą córeczką. Trafiliśmy do szpitala z powodu bardzo wysokiej gorączki u naszego 2-u letniego dziecka. W Oddziale Pediatrycznym przebywałam z córką 3 dni, podczas których miałam okazję przekonać się, że są w polskiej służbie zdrowia lekarze i pielęgniarki z powołania.

Spotkałam się z pełnym profesjonalizmem, serdecznością i empatią ze strony pracowników Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu począwszy od kierowcy karetki
i sanitariusza, poprzez lekarzy i pielęgniarki oddziału skończywszy.

Życzyłabym sobie i innym, aby każda placówka medyczna w Polsce miała takich pracowników. Dzięki Państwu czuję się bezpiecznie wyjeżdżając z córką daleko poza miejsce zamieszkania, pomimo że cierpi ona na rzadką chorobę.

59. Pacjent Marian P. – Świdwin, 10 czerwca 2013 r.

Szanowna Pani Dyrektor w imieniu własnym i całej rodziny pragnę na Pani ręce złożyć serdeczne podziękowania Ordynatorowi lek. med. Pawłowi Makszewskiemu, lekarzom prowadzącym lek. med. Beacie Wymysłowskiej – Jachowskiej i lek. med. Magdalenie Podbrożnej oraz całemu personelowi Oddziału Neurologicznego kierowanego przez Panią szpitala za profesjonalizm i wspaniałą opiekę.

Przez cały pobyt spotkałem się z profesjonalizmem i życzliwym podejściem do pacjenta ze strony lekarzy i personelu oddziału. To właśnie odpowiednie podejście do pacjenta przejawiające się kompleksowymi badaniami i wnikliwą analizą tych wyników pozwoliło zdiagnozować moje schorzenie.

Życzę każdemu pacjentowi w każdym ośrodku w Polsce takiego podejścia do pacjenta jak w kierowanym przez Panią szpitalu.

58. Życzenia z okazji Międzynarodowego Dnia Pielęgniarek i Położnych dla pracowników Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu od lek. Marka Hoka Posła na Sejm RP – Kołobrzeg, 07 maja 2013 r.

„Zbliżający się Międzynarodowy Dzień Pielęgniarek i Położnych jest szczególnym momentem aby wyrazić uznanie i podziękowanie dla wykonywanej przez personel medyczny pracy. Za profesjonalne zaangażowanie w służbę drugiemu człowiekowi. Pełniona przez Was służba wymaga zarówno wysokich kwalifikacji i umiejętności, jak również ogromnej wrażliwości i zrozumienia dla ludzkiej słabości.”

 Czytaj więcej 

57.  Pacjentka Stanisława O., 23 kwietnia 2013 r.

Chciałam serdecznie podziękować wszystkim lekarzom i pielęgniarkom za ogromną opiekę jaką otoczyli mnie na Izbie Przyjęć.

Dziękuję również wszystkim lekarzom i pielęgniarkom z Oddziału Chirurgii Urazowo – Ortopedycznej za serdeczną opiekę a w szczególności lekarzowi prowadzącemu – lek. med. Andrzejowi Lorancowi Ordynatorowi Oddziału.

56. Życzenia z okazji Dnia Służby Zdrowia dla Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu od Grażyny Anny Sztark Senator RP oraz dr Piotra B. Zientarski ego Senatora RP Przewodniczący Komisji Ustawodawczej – Koszalin, 10 kwietnia 2013 r.

„Z okazji Dnia Służby Zdrowia proszę przyjąć nasze najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich, którzy swój zawód, swe powołanie życiowe, związali z ludzkim cierpieniem i misją ratowania największego daru – życia.”

Czytaj więcej 

55. Pacjent Mieczysław G., 27 stycznia 2013 r.

Serdeczne podziękowania za profesjonalną i troskliwą opiekę w czasie mojego pobytu w Oddziale Okulistycznym dla lekarzy i pielęgniarek. Pozdrawiam serdecznie.

54. Ojciec Bogdan Romaniuk – Darłówko, 14.12.2012 r.

Jestem wdzięczny i cieszę się z pamięci o mnie i o mojej posłudze w Szpitalu dla dobra chorych i personelu. Dziękuję za tak miłe zaproszenie.

Życzę jak najwięcej radości, nadziei i zadowolenia z pracy jak i każdego dnia życia – tak w Rodzinie jak i na każdym miejscu.

Czytaj więcej 

53. Pacjent Jesper J. Dania, 14.12.2012 r.

We wrześniu byłem operowany w Oddziale Otolaryngologicznym Regionalnego Szpitala. Dzięki wspaniałemu przygotowaniu, ogromnej wiedzy i doświadczeniu operacja wykonana przez Ordynatora lek. med Tadeusza Kunysza wraz z kompetentną asystą przebiegła bez problemu, a rezultat jest imponujący. Personel na stanowisku, kompetentny i uprzejmy okazywał wiele troski o pacjentów i za to również chciałbym serdecznie podziękować.

Gorąco mogę polecić każdemu Szpital Regionalny w Kołobrzegu.

52. Pacjentka Krystyna F. – Głos Koszaliński Nr 275, 24.11.2012 r.

Wiele osób narzeka na służbę zdrowia, a ja chciałam ja pochwalić. Parę dni temu byłam operowana w Regionalnym Szpitalu w Kołobrzegu i złego słowa na te placówkę nie pozwolę powiedzieć.

Miałam operacje na Oddziale Chirurgii, wiadomo, że operacji nikt nie lubi. Jednak byłam tam otoczona naprawdę profesjonalną, fantastyczną i troskliwą opieką. Tam pacjent traktowany jest jak człowiek, a nie szara masa, która nic nie rozumie. Gdy tylko trafiłam na Oddział Chirurgii lekarz od razu powiedział mi jakie badania będę mieć przeprowadzone oraz na kiedy planowana jest operacja.

Czytaj więcej 

51. Pacjentka Alina A. – Głos Koszaliński Nr 269, 17.11.2012 r.

Po dość poważnym wypadku na rowerze trafiłam do Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu na Oddział Chirurgii Ogólnej. Jestem zachwycona tym Oddziałem i tym szpitalem. Parę razy byłam w szpitalu na Banacha w Warszawie, ale on nie umywa się do kołobrzeskiego szpitala. Przywiozło mnie tam pogotowie. Od razu zostałam gruntownie przebadana, zdiagnozowana i potem leczona. Muszę serdecznie podziękować lek. Ewie Matuszewskiej, która opiekowała się naszą salą, Ordynatorowi lek. Jackowi Golińskiemu, a także pozostałym lekarzom i pielęgniarkom z Oddziału Chirurgii Ogólnej za opiekę.

Czytaj więcej 

50. Pacjentki Ania i Karolina z rodzicami – Gazeta Kołobrzeska Nr 46, 16.11.2012 r.

Serdecznie dziękujemy całej załodze Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu, Ordynatorowi Oddziału Chirurgii Urazowo – Ortopedycznej lek. Andrzejowi Lorancowi, Pielęgniarce Oddziałowej mgr Małgorzacie Krause, Danucie Pietrzeli, Elżbiecie Pańczyszyn oraz wszystkim lekarzom, pielęgniarkom i personelowi za uratowanie życia i zdrowia. Lekarzom i pielęgniarkom Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii.

Czytaj więcej 

49. Pacjentka Stanisława K. – Lublin, 28.10.2012 r.

Pragnę serdecznie podziękować całej załodze Oddziału Neurologicznego za uratowanie życia, fachową opiekę oraz wspaniałe podejście do pacjenta. 

Trafiając do Szpitala w Kołobrzegu natychmiast otrzymałam fachową pomoc. Profesjonalizm personelu w tejże placówce jest na bardzo wysokim poziomie. Dla pacjenta ogromnie ważne jest, kiedy ma poczucie bezpieczeństwa i w tej placówce dokładnie tak jest.

48. Matka małej pacjentki – podziękowania z dnia 25.10.2012 r.

Pragnę złożyć podziękowania na ręce Pana Dyrektora Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu . Jesteśmy wdzięczni za tak wspaniałą opiekę jaką otrzymaliśmy w poradni laryngologicznej i oddziale otolaryngologicznym Szpitala.

Czytaj więcej

47. Pacjent Henryk M. wraz z żoną, Ząbkowice Śląskie 04.10.2012 r.

Pragniemy podziękować Regionalnemu Szpitalowi w Kołobrzegu za pomoc    i troskę. Jesteśmy wdzięczni i podziwiamy tak wspaniałą opiekę jaką otrzymaliśmy w szpitalu w Kołobrzegu. Mało jest takich szpitali w Polsce (…).

Czytaj więcej

46. Podziękowanie od Dyrektora Turnieju UEFA EURO 2012 ™ oraz Dyrektora Operacyjnego za zabezpieczenie medyczne Drużyny Reprezentacji Danii podczas Turnieju Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej – Warszawa 20 września 2012 r.

Szczególnie serdecznie pragniemy podziękować Państwu za doskonałą opiekę medyczną Reprezentacji Danii. Sukces naszych wspólnych działań nie byłby możliwy bez Państwa wiedzy, doświadczenia i profesjonalizmu. Proszę przyjąć wyrazy uznania oraz najserdeczniejsze życzenia dalszych sukcesów(…).

Czytaj więcej

45. Pacjent Kazimierz O. – Gazeta Kołobrzeska Nr 37 z dnia 14.09.2012

Serdeczne podziękowania za pomoc, opiekę i troskę dla personelu medycznego oddziału Kardiologicznego Szpitala Regionalnego w Kołobrzegu.
Podczas wywiadu do Gazety Kołobrzeskiej pacjent liczący 100lat powiedział:

„Czuje się jak nowo narodzony, pewnego dnia zabrakło mi tchu i córka zawiozła mnie do Szpitala. To uratowało mi życie. Czuję się doskonale”.

Czytaj więcej 

44. Pacjentka Danuta T. – Kołobrzeg, 28.08.2012 r.

Pragnę złożyć najserdeczniejsze podziękowania i wyrazy uznania dla całego personelu Oddziału Ginekologicznego. W szczególności chciałabym podziękować Ordynatorowi Oddziału dr n. med. Rafałowi Świderskiemu. Dzięki profesjonalizmowi, ogromnej wiedzy Pana Ordynatora, mogę nadal cieszyć się zdrowiem.

Gratuluję Panu Dyrektorowi tak profesjonalnego i zaangażowanego personelu Oddziału Ginekologicznego. Fachowość, pełne zrozumienia podejście do pacjenta oraz pasja z jaką wykonują swoją pracę, mogą i powinny stanowić wzór.

43. Podziękowanie od Menadżera ds. Medycznych UEFA EURO 2012 za zabezpieczenie medyczne Drużyny Reprezentacji  Danii podczas Turnieju Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej  – Warszawa 21.07.2012 r.

Pragniemy przekazać Państwu, iż Wasza praca, profesjonalizm, standard kierowanej przez Was placówki i kwalifikacji zespołu, którym zarządzacie zrobił ogromne wrażenie na naszych gościach, członkach UEFA Medical Committee oraz piłkarzach (Reprezentacji Danii). Organizatorom Turnieju UEFA EURO 2016, w kwestii zabezpieczenia medycznego, niełatwo będzie dorównać wyznaczonym przez Polskę standardom.

42. Rodzina pacjentki Weroniki P. – Kołobrzeg 17.07.2012 r.

Serdeczne podziękowania dla całego Zespołu Lekarzy i Pielęgniarek Oddziału Wewnętrznego kierowanego przez Panią Ordynator Marię Leszczyńską za ofiarną wieloletnią opiekę medyczną.
Dziękujemy za szczerą troskę, okazałe serce, uśmiech i miłą atmosferę oraz pomoc w każdym dniu przy bardzo chorej mamie. Serdecznie dziękujemy z całego serca.

41. Pacjentka Brygida G. – Kołobrzeg 15.06.2012 r.

Na ręce Pana Dyrektora Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu pragnę złożyć podziękowanie za przekazanie krzesełka kardiologicznego, które umożliwi mi normalne codzienne funkcjonowanie w społeczeństwie.
Za tę pomoc jeszcze raz serdecznie dziękuję.

40. Pacjentka Bożena D. – Świdwin 05.07.2012 r.

Na ręce Pana Dyrektora Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu pragnę złożyć gorące podziękowania dla personelu pielęgniarskiego Oddziału Ginekologicznego. Personel pracujący w Oddziale cechuje profesjonalizm, cierpliwość, wyrozumiałość i ciepło.
Brak słów by wyrazić swoją wdzięczność za okazałą pomoc i serce.
„Dziś światu potrzeba ludzi mocnych sercem, którzy w pokorze służą chorym i miłują, są opoką dla cierpiących.”
Cytat ten odzwierciedla osobowość i zaangażowanie personelu Oddziału.

39. Pacjentka Anna L. – Międzyzdroje 06.07.2012 r.

W imieniu własnym i rodziny pragnę złożyć słowa podziękowania dla lekarzy i personelu medycznego Oddziału Rehabilitacyjnego.
W Waszym Szpitalu otoczona zostałam wzorową i fachową opieką lekarską. Dziękuję bardzo Panu Ordynatorowi Oddziału, lekarzom, rehabilitantom, fizjoterapeutom oraz pielęgniarkom za profesjonalną i pełną oddania opiekę, fachowość i zaangażowanie, a także zrozumienie.
Uważam, że cały personel Oddziału Rehabilitacji należy stawić jako wzór dla innych.

38. Pacjent Andrzej R. – Porost 26.01.2012 r.

„Pragnę bardzo serdecznie podziękować Panu Dyrektorowi za możliwość leczenia się w kierowanym przez Pana szpitalu w Oddziale Kardiologicznym.
Opieka jaką zostałem otoczony przez cały personel Oddziału była bardzo, bardzo dobra. Fachowość połączona z ogromną empatią, delikatnością, uśmiechem na ustach i życzliwością ze strony personelu Oddziału będę pamiętał do końca życia.
Pragnę podkreślić, że nie jest to tylko moja opinia, ale wielu pacjentów z którymi miałem możliwość porozmawiania w Oddziale Kardiologicznym.”

37. Pacjentka Wanda B.

„Pragnę złożyć na Pana ręce szczere wyrazy uznania i serdeczne podziękowania za poświęcenie i profesjonalizm dla wszystkich pracowników Zakładu Rehabilitacji Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu.
W takich miejscach jak szpital, indywidualne podejście do każdego pacjenta jest niezwykle ważne. Daje to poczucie. że komuś zależy i nadzieję, że może być lepiej i tak właśnie mogą się czuć pacjenci Zakładu Rehabilitacji kołobrzeskiego szpitala(…).”

36. Szpital Wojewódzki w Koszalinie

Gratulacje i najlepsze życzenia na ręce Pana Dyrektora Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu z okazji Jubileuszu 25 lecia działalności na rynku usług laryngologicznych składają Dyrekcja, Pracownicy Szpitala Wojewódzkiego w Koszalinie oraz personel Oddziału Laryngologii.

35. Wdzięczna pacjentka Zofia C. – Kołobrzeg 02.11.2011 r.

Na ręce Pana Dyrektora Szpitala Regionalneg w Kołobrzegu, pragnę złożyć podziękowanie dla całego personelu Zakładu Rehabilitacji oraz za fachowo przygotowaną młodzież-przyszłych rehabilitantów do pracy w kierowanej przez Pana placówce. Za właściwą postawę całego personelu jeszcze raz serdecznie dziękuję.

34. Pacjentka z Sosnowca – 21.09.2011 r.

„Szanowny Panie Dyrektorze

Pragnę na Pana ręce złożyć serdeczne podziękowanie i wyrazy najwyższego szacunku dla Pana doktora Witolda Michalskiego ortopedy traumatologa za udzielenie pomocy w Izbie Przyjęć Chirurgii urazowo -ortopedycznej Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu. Dziękuję za pomoc, wyrozumiałość, cierpliwość i wrażliwość.

Gratuluję Panu, Panie Dyrektorze tak wspaniałego lekarza w swoim zespole.

Z wyrazami wielkiego szacunku pacjentka z Sosnowca”

33. Wdzięczna pacjentka – Janina F. – Głos Koszaliński nr 158 z dnia 09.07.2011 r.

„Tylu ludzi narzeka na lekarzy i szpitale, a ja chciałam ich pochwalić (…). Szpital w Kołobrzegu skojarzył mi się ze szpitalem z serialu „Na dobre i na złe” dlatego, że jest bardzo ładny, chyba niedawno odnowiony. Pielęgniarki są przemiłe, biorą starszych pacjentów po operacji pod pachę i prowadza na wizytę u lekarza, a przed operacją, kiedy prawie każdy się boi pocieszają, że wszystko będzie dobrze. Lekarze są super, odpowiadają na każde pytanie chorego. Widziałam wiele szpitali, ale w takim, gdzie pacjent jest tak wspaniale traktowany, byłam po raz pierwszy.”

32. Wdzięczna pacjentka – Wiesława M. – 04.07.2011 r.

„Pragnę na ręce Pana Dyrektora złożyć serdeczne podziękowanie dla całego personelu Oddziału Otolaryngologicznego, a szczególnie Panu Ordynatorowi za wzorową opiekę i troskę(…)

Jestem bardzo usatysfakcjonowana, za co jeszcze raz dziękuję z całego serca.”

31. Prof. dr hab. Leszek Romanowski – Uniwersytet Medyczny w Poznaniu – 24.05.2011 r.

„(…) Jestem pełen uznania i szacunku dla Pana za wspaniałą organizację i poziom naukowy zjazdu.”

30. Prof. dr hab. n. med. Paweł Małdyk – Prezes Polskiego Towarzystwa Ortopedycznego i Traumatologicznego – 30.05.2011 r.

„Pragnę wyrazić swoje uznanie za bardzo dobre zorganizowanie Dni Ortopedycznych w Kołobrzegu, które się stały świętem polskiej ortopedii.

Doskonała prezentacja regionu, zarówno pod względem organizacyjnym jak i naukowym zdobyła moje najwyższe uznanie.”

29. Wdzięczna pacjentka – Izabela M.

„(…)Chcę podziękować za profesjonalną, serdeczną i życzliwą opiekę oraz poczucie bezpieczeństwa, jakie otrzymałam na Oddziale Otolaryngologicznym.

Zarówno Panie pielęgniarki jak i lekarze pracujący na tym Oddziale to ludzie bardzo oddani swojej pracy. Dlatego tez wszystkim pracownikom gorąco dziękuję życząc jednocześnie samych sukcesów w życiu zawodowym.

Zaangażowanie i fachowość personelu tego Oddziału można i należy stawiać za wzór dla innych.”

28. Wyróżnienie – 04.05.2011 r.

„Honorową Odznakę Samorządu Pielęgniarek i Położnych” otrzymali:

  • pielęgniarka Ewa Wojciechowska,
  • lek. med. Andrzej Loranc.

Serdecznie gratuluję zaszczytnego wyróżnienia.

27. Wdzięczna pacjentka Maria K – Kołobrzeg – 04.05.2011 r.

Na ręce Pana Dyrektora Szpitala Regionalnego w Kołobrzegu, pragnę złożyć podziękowanie Pani doktor Joannie Witkiewicz, lekarzowi Oddziału Otolaryngologii i Przychodni, kierowanej przez Pana placówki.(…)

Wytrwałość Pani doktor, kompetencje i upartość, spowodowały poprawę zdrowia, a z czasem zupełne wyleczenie. Pani doktor przez cały czas zachowywała życzliwość i wielką wolę ulżenia choremu, podobnie jak siostry Przychodni Otolaryngologicznej.

Za właściwą postawę całego personelu jeszcze raz serdecznie dziękuję.

26. Wicemarszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej Grażyna Anna Sztark – Koszalin 05.04.2011r

(…) „Z okazji Dania Służby Zdrowia na ręce Pana Dyrektora składam serdeczne podziękowania za ofiarną i ciężką pracę w trudnej i odpowiedzialnej służbie na rzecz pacjentów – wszystkim pracownikom Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu.

Podejmując się misji ratowania zdrowia i życia drugiego człowieka zasługujecie Państwo na najwyższy szacunek i słowa uznania” (…)

25. Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej Stanisław Gawłowski – Koszalin 04.04.2011r

Serdecznie dziękuję za zaangażowanie w niesienie pomocy chorym i potrzebującym a także za życzliwość, opiekę i profesjonalne podejście do pacjentów.

(…)Dyrekcji, wszystkim pracownikom służby zdrowia i personelowi medycznemu … na ręce Pana Dyrektora z okazji Światowego Dnia Służby Zdrowia składam najlepsze życzenia ”(…)

24. Członek Zarządu Województwa Zachodniopomorskiego Marek Hok – Szczecin 01.04.2011r

(…) „Panu Dyrektorowi i całemu zespołowi Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu z okazji Dnia Służby Zdrowia życzę sukcesów zawodowych oraz wszelkiej pomyślności.

(…) Pokazaliście Państwo, że nawet w trudnych czasach dzięki świetnej organizacji oraz sprawnemu zarządzaniu możliwy jest sukces” (…)

23. Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej Czesław Hoc – 01.02.2011r

(…) „Gratulując otwarcia Oddziału Pediatrycznego wyrażam przekonanie, że rozpoczyna się nowy etap podwyższonej jakości opieki medycznej nad małym pacjentem. Życzę również Pani Ordynator, Lekarzom oraz całemu Zespołowi zadowolenia z pracy zawodowej.”

22. Prezes Okręgowej Izby Lekarskiej w Koszalinie dr n. med. Roman Łabędź – 25.01.2011r

Przesłanie listu gratulacyjnego na ręce Dyrekcji oraz Pracowników Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu z okazji otwarcia Oddziału Pediatrycznego.

21. Przewodniczący Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego Marek Tałasiewicz (Otwarcie Oddziału Pediatrycznego) – Szczecin dnia 26.01.2011r

(…) „Dyrekcji i pracownikom życzę sukcesów w promowaniu zdrowia oraz dalszej pomyślnej działalności, która przyczyni się do rozwoju służby zdrowia na rzecz najmłodszego pokolenia. Życzę również by zadowolenie pacjentów wybierających Regionalny Szpital w Kołobrzegu oraz ich zdrowie było zawsze dla Państwa największą nagrodą i źródłem prawdziwej satysfakcji”.

20. Gdański Uniwersytet Medyczny – 27.01.2011r

Dziekan Wydziału Lekarskiego Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego pragnie podziękować Dyrekcji oraz Pracownikom Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu za współpracę, zaangażowanie personelu oraz życzliwą opiekę nad studentami podczas wakacyjnych praktyk w roku akademickim 2009/2010.

Prof. dr hab. Janusz Siebert

Dziekan Wydziału Lekarskiego

19. Podziękowanie dla Oddziału Chirurgii Ogólnej oraz dla lek. med. Wojciecha Korolczuka – 20.01.2011r

„Składam ten list z wyrazami wielkiego uznania i podziękowania dla całego Oddziału Chirurgicznego, który wyjątkowo i z wielkim poświęceniem otacza indywidualnie każdego pacjenta (…). Kołobrzeski Szpital powinien być dumny z takiego personelu i powinien być wzorem do naśladowania dla innych placówek Służby Zdrowia.”

18. Otwarcie Oddziału Anastezjologii i Intensywnej Terapii w dniu 29.12.2010 roku – Koszalin dnia 27.12.2010 r. – Poseł na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej Stanisław Gawłowski

(…) Gratulując otwarcia oddziału wyrażam przekonanie, że rozpoczyna się nowy etap funkcjonowania Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu w zakresie działalności medycznej w nieporównywalnie wyższym standardzie ważnym nie tylko dla pracującej tam kadry medycznej, ale przede wszystkim dla pacjentów.

17. Wdzięczna pacjentka Wiesława M. – Kołobrzeg – 18.11.2010 r.

„(…) Gorące podziękowania za wspaniałą opiekę podczas pobytu i leczenia mnie w Oddziale Otolaryngologicznym dla Pana Ordynatora Tadeusza Kunysz (…)

(…) Podziękowania składam również dla lek. med. Sylwester Olczak oraz dla całego personelu Oddziału Otolaryngologii Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu(…)”

16. Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego – Władysław Husejko – 03.11.2010r

„Z okazji kończącej się kadencji sprawowania Urzędu Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego, pragnę serdecznie podziękować Panu Dyrektorowi Januszowi Olszewskiemu za współpracę przy realizacji zadań związanych z ochroną zdrowia.

(…) Na uznanie zasługują podejmowane przez Pana starania o utrzymanie jednostki w dobrej kondycji finansowej, pomimo ciągle niewystarczającego finansowania świadczeń przez Narodowy Fundusz Zdrowia. (…)”

15. Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego – Władysław Husejko – 26.10.2010r

„Z ogromnym zadowoleniem przyjąłem informację o przyznaniu Regionalnemu Szpitalowi w Kołobrzegu piątego miejsca w Ogólnopolskim Rankingu Szpitali Rzeczpospolitej 2010 w kategorii „Bezpieczny Szpital”.

(…) Na szczególne uznanie zasługuje Państwa zaangażowanie we wprowadzaniu w szpitalu ulepszeń I rozwiązań organizacyjnych, pozwalających na stałe podnoszenie jakości udzielanych świadczeń medycznych, które przedkładają się na umocnienie rangi placówki w systemie ochrony zdrowia. (…)”

14. Podziękowanie drogą e-mail z dnia 20 października 2010 roku.

„Serdeczne podziękowania za profesjonalną I ciepłą opiekę, dla lekarzy: dr. Góreckiej, dr. Nowaka i okulistki A. Chełmińskiej – Sienkiewicz, którzy na dyżurze dn. 19.10.2010 w godzinach popołudniowych przeprowadzili badania 12-letniego Marcina L. przywiezionego karetką ze Szkoły Podstawowej nr 8.

W obecnych czasach, gdy wszyscy narzekają na służbę zdrowia personel kołobrzeskiego szpitala maksymalnie I z sercem podszedł nie tylko do małego pacjenta ale I do Jego matki.

Dziękujemy:
Matka – Magdalena J.
Babcia – Teresa D.”

13. Podziękowania pacjenta za opiekę medyczną na Oddziale Ginekologiczno-Położniczym Regionelnego Szpitala w Kołobrzegu, cyt: – 30.09.2010r.

„… składam podziękowania całej załodze Oddziału Położnicznego.(…) Jestem pełen podziwu dla profesjonalizmu załogi (…)”.

12. Podziękowania pacjenta za opiekę medyczną na Oddziale Kardiologicznym Regionelnego Szpitala w Kołobrzegu, cyt: – 24.09.2010r.

„Serdecznie z całego leczonego mi serca dziękuję Panu doktorowi Waldemarowi Frąckowiakowi oraz całemu personelowi z oddziału Kardiologicznego za leczenie(…)”.

11. W związku z uroczystym otwarciem zmodernizowanych oddziałów Neurologicznego z Pododdziałem Udarowym oraz Oddziału Psychiatrycznego Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu cyt. – 20 stycznia 2010r.

Konsultant Wojewódzki w Dziedzinie Psychiatrii Prof. dr hab. Jerzy Samochowiec

… „Doceniam trud poniesiony w związku z koniecznością uzyskania funduszy, zmotywowania ludzi i radzenia sobie z pacjentami w okresie przejściowym. Oddział ten spełnia aktualnie kryteria nowoczesnego odddziału psychiatrycznego na poziomie zachodnioeuropejskim” …

10. W związku z uroczystym otwarciem zmodernizowanych oddziałów Neurologicznego z Pododdziałem Udarowym oraz Oddziału Psychiatrycznego Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu cyt. – 22 stycznia 2010r.

Dyrektor Zachodniopomorskiego Oddziału Wojewódzkiego Julita Jaśkiewicz

… „ Wyrażam uznanie dla wszystkich działań podejmowanych przez załogę oraz kierownictwo szpitala, owocujących kolejnymi sukcesami, które wpływają na rozwój placówki” …

9. W związku z uroczystym otwarciem zmodernizowanych oddziałów Neurologicznego z Pododdziałem Udarowym oraz Oddziału Psychiatrycznego Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu cyt. – 19 stycznia 2010r.

Dyrektor Szpitala Wojewódzkiego w Koszalinie Andrzej Kondaszewski

… „ Każda modernizacja realizowana w szpitalu związana jest z trudnościami, zwłaszcza organizacyjnymi. Dlatego niezmiernie cieszy nas fakt, że Państwu udało się je wszystkie pokonać I pacjenci będą mogli być diagnozowani I leczeni w komfortowych warunkach” …

8. Członek Zarządu z up. Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego Marek Hok Z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009”

… „ Wyróżnienie jakim jest wysokie miejsce wśród jednostek ochrony zdrowia w kraju jest oceną potwierdzającą profesjonalizm i dbałość o zapewnienie właściwych warunków opieki zdrowotnej nad pacjentami” …

7. Andrzej Tobaczyński, Prezes Zarządu Arlen S.A. z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 30 października 2009 roku:

„ Pokazaliście Państwo, ze nawet w trudnych czasach dzięki świetnej organizacji oraz sprawnemu zarządzaniu możliwy jest sukces”.

6. Bogdan Dzik, Prezes Impel Cleaning z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 21 października 2009 roku.

„ Znalezienie się w ścisłej czołówce najlepszych polskich szpitali potwierdza wysokie kompetencje w obszarze efektywnego zarządzania”.

5. Andrzej Ślęzak, Dyrektor Szpitala Specjalistycznego im. S. Żeromskiego w Krakowie z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 20 października 2009 roku:

„ W imieniu własnym i pracowników Szpitala Specjalistycznego im. S. Żeromskiego w Krakowie składam najserdeczniejsze gratulacje, życzenia wszelkiej pomyślności w życiu osobistym oraz dalszych sukcesów w pracy dla dobra człowieka i pacjenta. Proszę przyjąć wyrazy szczerego uznania i życzenia powodzenia w zmaganiach z trudną rzeczywistością służby zdrowia”.

4. Sebastian Karpiniuk, Poseł na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 20 października 2009 roku:

„Tak wspaniały wynik jest możliwy jedynie dzięki Państwa wiedzy, profesjonalizmowi, zaangażowaniu oraz codziennemu wysiłkowi wkładanemu w niesienie pomocy potrzebującym. Dzięki Państwa pracy, Regionalny Szpital w Kołobrzegu jest chlubą naszego miasta i wzorem dla innych placówek”.

3. Czesław Hoc, Poseł na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 20 października 2009 roku:

„Nie byłoby tego awansu, gdyby nie wspaniała wieloletnia postawa naszej Dyrekcji, naszych Związków Zawodowych i naszej całej wyborowej Załogi Szpitala, aczkolwiek niejednokrotnie okupiona wieloma wyrzeczeniami oraz wdrożeniem zasady ciężkiej i ofiarnej pracy!

2. Marek Hok, członek Zarządu Województwa Zachodniopomorskiego z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 20 października 2009 roku:

„Regionalny Szpital w Kołobrzegu spełnia najwyższe wymagania zarówno pod względem jakości leczenia, warunków pobytu pacjentów w palcówce jak również kondycji finansowej. Nieoceniona praca wszystkich Państwa – kadry kierowniczej, lekarzy, pielęgniarek i całej administracji Szpitala przyniosła wymierne efekty”.

1.Andrzej Niedzielski, Przewodniczący Komisji Zdrowia i Bezpieczeństwa Publicznego Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego z okazji zdobycia II pozycji w Rankingu „Bezpieczny Szpital 2009” – 20 października 2009 roku:

„ W imieniu radnych województwa – członków Komisji Zdrowia i Bezpieczeństwa Publicznego Sejmiku wszystkim Państwu, zarówno kadrze kierowniczej, lekarzom i pielęgniarkom oraz całej administracji, gratuluję tego sukcesu. Największym skarbem człowieka jest zdrowie, dlatego też pomoc okazywana pacjentom, praca jaką Państwo wykonują jest nieoceniona.

Wszystkie zamieszczone informacje są udostępnione do wglądu w Sekretariacie Dyrektora Regionalnego Szpitala w Kołobrzegu.